Posted on
30/10/2015
with 0 comments
Συστατικά που βρίσκονται στα ιχθυέλαια και έχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι καθώς τα επίπεδα του EPA αυξάνονται σε μια δίαιτα, ο κίνδυνος για καρδιαγγειακές παθήσεις μειώνεται. Το EPA μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στον ορό του αίματος και μειώνει τη γλοιότητα του αίματος. Η διατροφή των Εσκιμόων και των Ιαπώνων που είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, μειώνει τα ποσοστά εμφραγμάτων σε σχέση με τους Δυτικούς λαούς.