Posted on
30/10/2015
with 0 comments
Είναι ένα μέταλλο που συνεργάζεται με την ινσουλίνη στο μεταβολισμό του σακχάρου και σταθεροποιεί τα επίπεδά του στο αίμα. Καθαρίζει τις αρτηρίες μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Βοηθά στη μεταφορά των αμινοξέων στα διάφορα σημεία του σώματος και επίσης στον έλεγχο της όρεξης. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα χρωμίου στο αίμα έχουν περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη. Φυσικές πηγές χρωμίου είναι: το κρέας, τα δημητριακά, ο χυμός από σταφύλι, πορτοκάλι, το μπρόκολο, το μαύρο πιπέρι, το θυμάρι, η μαγιά της μπύρας και η μπάρμπεκιου σως.